6 Aralık 2016 Salı

2017 Yılının Dördüncü Çeyreğinde Altın Ons Fiyatı Nasıl Seyredecek?

2017 Yılının Dördüncü Çeyreğinde Altın Ons Fiyatı Nasıl Seyredecek?
















Dünyaca ünlü emlak bankası Commerzbank AG analistleri bugün kamuoyuna, 2017’nin son çeyreğinde altın ons fiyatıyla ilgili öngörülerde bulundular. Merakla beklenen öngörüleri sizler için derledim;

2016 yılında oldukça başarılı bir performans gösteren altının, 2017 yılında çizeceği grafik şimdiden merak konusu olmaya başladı. Bilindiği üzere 2016 yılında, küresel piyasalarda görülen oynaklıklar ve bilinmezlikler altını yukarı yönlü destekleyerek, önemli kazanımların görülmesini sağlamıştı. Yatırımcılar endeks ve parite grafiklerindeki dalgalı seyir karşısında sıklıkla güvenli liman alımları gerçekleştirmişlerdi. Böylelikle sarı metal, bu yıl içerisinde global arenada tüm dikkatleri üzerine toplamayı başarmıştı.

Altının bu denli başarılı bir performans göstermesinin ardından, önümüzdeki yıl hangi yönde grafik çizeceği tartışma konusu olmaya başladı. Bir kesim, küresel bilinmezliklerin altını destekleyeceğini ve önümüzdeki yıl kazanımların devam edeceğini ifade ederken, diğer kesim ise özelikle ABD Merkez Bankası’nın (FED) ABD’nin 45. Başkanı Donald Trump’ın desteği ile uygulayacağı faiz artırım politikası ile altının düşük yönlü bir seyir izleyeceğini dile getirmekteler. Altının 2016 Aralık'ta çizeceği grafiği merak ediyorsanız bu yazımı okumanızı öneririm.

Yatırımcılar ise önümüzdeki yıl içerisinde hangi yatırım aracını tercih edeceklerine yönelik endişe içerisindeler. Mevcut konjonktür içerisinde Avrupa’nın en büyük emlak bankası konumunda olan Commerzbank AG’nin analistleri, altın ons fiyatının 2017’nin son çeyreğinde çizeceği grafikle ilgili olarak önemli öngörülerde bulundular. Analistlerin açıklamalarından öne çıkan noktalar ise şöyle;

“2017’nin dördüncü çeyreğinde altın yükselişe devam edecek” 

Commerzbank AG analistleri yaptıkları açıklamalarda; 2016 yılında başarılı bir performans gösteren altının, önümüzdeki yıl da yükselişe devam edeceğini söylediler. Küresel piyasalardaki belirsizlerin önümüzdeki yıl içerisinde sürmeye devam edeceğini vurgulayan analistler, bu durumun altını destekleyeceğini dile getirdiler. Analistler, altının 2017 yılının son çeyreğinde ons başına 1.300 dolar seviyesine yükselebileceğini ifade ettiler.

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder