12 Aralık 2016 Pazartesi

Kapalıçarşı Türk Lirası Kullanmaya Başladı mı?

Kapalıçarşı Türk Lirası Kullanmaya Başladı mı?
















Yurt içinde altın piyasasının kalbinin attığı yer olarak kabul gören İstanbul Kapalıçarşı, doları terk ederek Türk lirasına mı geçti? Ayrıntıları sizler için derledim;

Yurt içinde altın denilince akla kuşkusuz ilk önce İstanbul Kapalıçarşı gelmektedir. Altın piyasasının kalbi olarak lanse edilen Kapalıçarşı’dan gelecek son dakika fiyatları, her daim yatırımcıların odak noktası olmuştur. Dolayısıyla bu denli büyük bir öneme sahip olan Kapalıçarşı’da, alınan kararlar ve atılan adımlar da Türkiye ekonomisini büyük ölçüde etkilemektedir. 2016 yılının son çeyreğinde Türk lirasının, dolar karşısında yaşadığı değer kayıplarının Türkiye ekonomisini ne denli sıkıntıya soktuğu hepimizin malumu.

Kur cephesinde, kırılması oldukça güç bir rekor olarak kabul edilen 3.50 seviyesinin aşılmasının ardından, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan oldukça kritik açıklamalar gelmişti. Hatırlanacağı üzere Erdoğan o dönem yaptığı açıklamada; vatandaşların ellerinde bulundurdukları dövizleri, Türk lirasına veya altına çevirmeleri gerektiğini dile getirmişti. Ayrıca Erdoğan, altın piyasasına ilişkin de önemli övgülerde bulunmuştu. Erdoğan’ın altına yönelik destek açıklamalarına buradan ulaşabilirsiniz.

Erdoğan’ın başlattığı dolarını bozdur kampanyası ile Türkiye ekonomisi derin bir nefes almayı başardı. Zira 3.50 seviyelerinin üzerinde seyreden kur, vatandaşların döviz bürolarına hücum etmelerinin ardından, 3.40 seviyelerinin altına kadar gerilemişti. Dolarını bozdur kampanyasının hangi oranda işe yaradığını incelemek için bu yazıyı okumanızı öneririm: http://ekonomivefinanshaberleri.blogspot.com.tr/2016/12/dolarini-bozdur-kampanyasi-ise-yaradi-mi.html

Türk lirasına yönelik desteğin arttığı süreç içerisinde Kapalıçarşı’dan da bugün oldukça önemli açıklamalar geldi. Kapalıçarşı Esnaflar Derneği’nden yapılan açıklamada; Kapalıçarşı’da yapılacak alışverişler ve kira kontratlarının Türk lirası ile gerçekleştirilmesine karar verildiği ifade edildi.

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder