27 Kasım 2016 Pazar

George Soros Altın Yatırımında Neden Kaybetti?

George Soros Altın Yatırımında Neden Kaybetti?
















Tüm dünyanın ilgiyle takip ettiği ünlü yatırımcı George Soros, geçen ay aldığı madencilik şirketi hisse senetlerinden büyük kayıp yaşadı. Peki, Soros altın yatırımında neden kaybetti? Cevabı yazımın devamında;

Altın fiyatlarında görülen sert düşüşler, kuşkusuz madencilik şirketlerinin hisse senetlerinin de dibe çekilmesine neden oluyor. Ekonomiyi yakından takip edenlerin hatırlayacağı üzere dünyaca ünlü yatırımcı George Soros, geçen ay aldığı sürpriz kararla madencilik şirketindeki hisse senetlerini artırma yoluna gitmişti. Wall Street’in deneyimli para avcılarından olan Soros, yaptığı bu hamle ile tüm dikkatleri üzerine toplamıştı.

Lakin Kasım ayının son günlerini yaşadığımız süreç içerisinde, madencilik şirketlerinin hisse senetlerinin performansı oldukça kötü. Altın piyasasında görülen sert dalgalanmaların etkisi ile madencilik şirketlerinin hisse senetleri dibe çekilmiş durumda. Hafta içerisinde Trump yönetiminin ekonomi politikalarının şekillenmesinin etkisi ile dolar endeksi, önemli kazanımlar elde etmeyi başardı. Dolar endeksinin yukarı yönlü seyrinin baskısı altında kalan altın ise haftayı ekside tamamlamak zorunda kalmıştı. Hatırlanacağı üzere Cuma günkü işlemlerde spot altın yüzde 0.9 oranında değer kaybı yaşamış ve ons başına 1.171,18 dolar seviyesine kadar gerilemişti. Şubat ayından bu yana en düşük seviyesine gerileyen altın piyasasında yaşanan gelişmeleri detaylı olarak bu yazımda bulabilirsiniz.

Altın fiyatlarının dibe çekilmesinin ardından Soros, belki de hayatının en büyük kayıplarından birini yaşadı. Yaklaşık bir ay önce Madencilik şirketi hisse senetlerinin yeteri kadar dibe çekildiğini ve artık alım fırsatının geldiğini belirten Soros, giderek gerileyen hisse kağıtları ile hüsrana boğuldu…

Madencilik Şirketlerinin Hisse Fiyatları Nasıl? 


Avustralya’nın en büyük altın üreticisi konumunda bulunan Newcrest Mining Ltd. Sydney’deki işlemlerde tamı tamında yüzde 2.1 oranında geriledi. Böylelikle şirket,n hisse senetleri, haftanın toplamında yüzde 5.9 oranında değer kaybetmiş oldu. Evolution Mining Ltd. hisse senetleri ise yüzde 3.1 oranında düştü ve haftanın tamamında yüzde 5.1 oranında dibe çekilmiş oldu.

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder