27 Kasım 2016 Pazar

Dolar Baskısı ile Altın 9 Ayın En Düşük Seviyesine Geriledi!

Dolar Baskısı ile Altın 9 Ayın En Düşük Seviyesine Geriledi!
Dolar endeksinin yukarı yönlü seyrini sürdürmesinin baskısı altında kalan altın, dokuz ayın en düşük seviyesine kadar geriledi ve haftayı ekside tamamladı. Altın piyasasında yaşanan gelişmeler detaylarıyla burada;

Altın piyasasında yılın sonuna doğru oldukça dalgalı bir seyir gözlemleniyor. Yıl içerisinde küresel piyasalarda yaşanan bilinmezlikler ve endişe ortamından güç bulan altın, önemli kazanımlar elde etmiş ve yatırımcılarının yüzünü güldürmeyi başarmıştı. Ancak son günlerde altının seyriyle ilgili aynı ifadeleri kullanmak oldukça güç. Özellikle ABD başkanlık seçimlerinde sürpriz bir şekilde Cumhuriyetçi Parti Adayı Donald Trump’ın başkan seçilmesinin ardından, altın yönünü aşağı doğru çevirmiş ve oldukça sert düşüşler yaşamaya başlamıştı.

ABD seçimlerinin ardından bir türlü beklenen toparlanmayı gösteremeyen altın, her geçen gün daha da dibe çekiliyor. Seçimlerin ardından altının dibe çekilmesindeki bağlantılı neden ise dolar endeksinin küresel çapta yaşadığı değer kazanımları. Trump’ın ABD ekonomisindeki büyümeye ciddi bir ivme kazandıracağı beklentilerine bağlı olarak dolar endeksi, küresel çapta önemli bir ralli gerçekleştiriyor.

Doların yukarı yönlü seyrinin baskısı altında kalan spot altın ise haftanın son işlem gününde yüzde 0.9 oranında değer kaybetti. Yaşadığı değer kaybı sonrası spot altın, ons başına 1.171,18 dolar seviyesine kadar geriledi. Böylelikle spot altın, Şubat ayından bu yana en düşük seviyesini görmüş oldu.

Çeyrek Altının Seyri Hangi Yönde? 


Kapalıçarşı’da işlem gören işlem gören gram altının satış fiyatı 131.50 liraya, Cumhuriyet altının satış fiyatı ise 880 liraya yükseldi. Haftanın son işlem gününde çeyrek altın da değer kazandı ve 215 liraya tırmandı.

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder