28 Kasım 2016 Pazartesi

Şükran Günü Desteği ile Altın Yükselişe Geçti

Şükran Günü Desteği ile Altın Yükselişe Geçti
















Altın, 2016 Şükran Günü etkinliklerine bağlı olarak dolar endeksinin zayıflamasından destek buldu ve haftaya kazanımlarla başlangıç gerçekleştirdi. Altın piyasasında yaşanan tüm gelişmeler ve detaylar yazımın devamında;

Güvenli liman yatırımcıları, yeni işlem haftasına sevinçle başladılar. Zira altın, yaşadığı düşüşlerin ardından bugünkü işlemlerde bir miktar toparlanmayı başardı. Hatırlanacağı üzere altın, geçen haftaki işlemlerde oldukça sert düşüşler yaşamış ve son 9 ayın en düşük seviyesine kadar gerilemişti. Altının bu denli değer kaybetmesindeki temel neden ise dolar endeksinin küresel çapta yaşadığı değer kazanımlarıydı. Detayların yer aldığı yazıma buradan ulaşabilirsiniz.

Donald Trump’ın ABD ekonomisine yönelik teşvik ve vergi kanunlarını düzenleyeceğini açıklaması dolar cephesinde olumlu olarak algılanmıştı. Fakat Trump’dan gelen bu stratejik hamle, altın piyasasını negatif yönde etkilemişti. Lakin altın, yeni işlem haftasına yükselişle başlangıç gerçekleştirdi. Altının bugünkü işlemlerde yükselişe geçmesindeki temel neden ise Şükran Günü oldu.

Şükran Günü etkinlikleri kapsamında dolara yönelik rağbetin azalması, güvenli liman alımlarının tetiklenmesini sağladı. Böylelikle altın yükselişe geçerken, dolar endeksi tarihi zirvelerinden bir miktar gerilemiş oldu. Yaşanan bu gelişmelerin ardından spot altın bugünkü işlemlerde ons başına 1.194,79 dolar seviyesine yükseldi. Ancak bu yükselişin ardından spot altın, Singapur saati ile 09.27’de ons başına 1.192,63 dolar seviyesinde dengelendi.

Altın 2016 Kasım’da Nasıl Bir Grafik Çizdi? 


Bu yıl oldukça önemli kazanımlar gerçekleştirmeyi başaran altın, Kasım ayında adeta dibi gördü. ABD Merkez Bankası’nın (FED) faiz artıracağı beklentisi, Trump’ın başkan seçilmesi ve dolar endeksindeki yükselişlerin baskısı ile altın bu ay yüzde 6.6 oranında değer kaybetti. Altının 2016 Kasım’da çizdiği grafiğe dair tüm detayları bu yazımda bulabilirsiniz. Ayrıca altın bu ayki performansı ile bir yılın en düşük seviyesine gerilemiş oldu.

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder