5 Aralık 2016 Pazartesi

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Desteğiyle Kapalıçarşı’da Altın Yükselişte!

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Desteğiyle Kapalıçarşı’da Altın Yükselişte!
















Geçen hafta içerisinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın altın piyasasına yönelik destek söylemlerinin ardından, İstanbul Kapalıçarşı’da işlem gören altın yükselişe geçmeyi başardı. Ayrıntıları sizler için derledim;

Yurt içinde altın piyasasında oldukça önemli gelişmeler yaşanıyor. Yurt içi ve yurt dışı risklere bağlı olarak dalgalanmaya başlayan altın fiyatları, yeni işlem haftasına kazanımlarla başlangıç gerçekleştirdi. Altının bugünkü işlemlerde yükselişe geçmesini sağlayan en önemli gelişme ise geçen hafta içerisinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Yeni Cevahir Alışveriş Merkezi açılışında yaptığı açıklamalardı.

Hatırlanacağı üzere Erdoğan yaptığı açıklamada; yatırımcıların yastık alında bekletmekte oldukları dövizleri bozdurmaya gitmeleri gerektiğini ve bu dövizleri milli paraya altına çevirmeleri gerektiğini dile getirmişti. Ayrıca Erdoğan, Türkiye için altının değişmez bir para ölçüsü olduğunu ifade etmişti. Erdoğan’ın açıklamalarının detaylarına ulaşmak isterseniz bu yazıma göz atabilirsiniz.

Erdoğan’ın geçen haftaki söylemleri, yeni işlem haftasında etkisini göstermeyi başardı. Türkiye’de birçok yatırımcı Erdoğan’ın altın piyasasına yönelik açıklamalarının ardından, yastık altında bulundurdukları dövizleri altına çevirmeye başladılar. Böylelikle İstanbul Kapalıçarşı’da işlem gören altın, haftanın ilk işlem gününde yükselişe geçmeyi başardı.

Gram Altın 135 Liraının Üzerine Yükseldi 


Erdoğan’ın söylemlerinin ardından yatırımcıların güvenli liman alımlarından destek bulan gram altın, bugünkü işlemlerde 135 liranın üzerine yükseldi. Ancak bu sert yükselişin hemen ardından gram altın, bir miktar gevşedi ve 133 lira seviyesinde dengelendi. Cumhuriyet altını bugunkü işlemlerde 886 lira seviyesine yükselirken, çeyrek altının satış fiyatı ise 217 lira düzeyine kadar tırmandı.

AA Finans Analisti İslam Memiş, altın piyasasında yaşanan gelişmelerle ilgili olarak bugün kamuoyuna önemli açıklamalarda bulundu. Memiş yaptığı açıklamada; Kapalıçarşı’da işlem gören altının yükselişindeki en önemli faktörün Erdoğan’ın açıklamaları olduğunu lakin İtalya’da gerçekleşen referandumunda altının yükselişinde önemli bir yer oynadığını söyledi.

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder